Ursäkta röran. Vi bygger om.

Vi är ett parti med politik för alla samhällets områden

Som det stora parti vi är med medlemmar från alla klasser och bakgrunder ser vi problemen och utmaningarna i samhället som många andra partier inte klarar av. Vi har haft svetsare som partiledare och statsminister och vi har professorer och allt där emellan i våra led, som förtroendevalda och som medlemmar.

På Socialdemokraterna.se kan du läsa om vår nationella politik.
Här kan du läsa om vår politik i Eskilstuna.

Vi ska fortsätta vårt arbete med att vända på varenda sten för att knäcka kriminaliteten
och bryta segregationen

Den som förlitar sig på status i samhället genom brottsliga handlingar ska veta att vårt samhälle är starkare och kommer att upprätthålla våra demokratiska lagar.

Den som vill bryta med droger, brott och ett destruktivt liv ska få konkret hjälp – och insatserna kring ett barn eller ungdom på glid ska intensifieras tidigt för att bryta nyrekryteringen till kriminella gäng.

Nyckeln till integration i samhället stavas arbete, där färdigheter i det svenska språket är centralt. Det åligger individen ett stort ansvar att etablera sig.

Därtill ett samhälleligt ansvar att underlätta integrationen med arbetsmarknadsinsatser, blandade boendeformer och bekämpande av de systemfel som kan leda till långvarigt bidragsberoende.

Kultur och föreningsliv har en särskilt viktig roll i främjandet av en kommunal samhällsgemenskap.

Våra program

Majoritetsöverenskommelsen

Tillsammans med vår majoritetspartner, Moderaterna i Eskilstuna, förhandlade vi efter valet fram vår majoritetsöverenskommelse; Fortsatt framåt.

Det är vårt styrande dokument i den politiska majoriteten.

Valprogrammet

Politiken i majoritetsöverenskommelsen kommer från respektive partis valprogram och utöver majoritetsöverenskommelsen arbetar vi så klart även med att driva igenom så mycket som möjligt från respektive valprogram.

Valprogrammet tas fram under en omfattande process där alla våra medlemmar får chansen att tycka till. Arbetarekommunens styrelse och arbetsgrupper tar till slut fram ett förslag som representantskapsmöte debatterar och ändrar i en sista gång innan det fastslås. När det är klart kan vi ta med det ut i valrörelsen och berätta om vad vi vill bedriva för politik och det är valprogrammet som ”vi gick till val på”.

Klimatpolitiskt program

Till förra valet skrev vi för första gången ett särskilt klimatpolitiskt program – vår tids stora ödesfråga.

Särskilt program för Torshälla

Torshälla ingår ju i Eskilstuna men Torshälla har trots allt sin särprägel och därför har vi varje val tagit fram ett särskilt valprogram för Torshälla som Torshälla S-förening ansvarar för att ta fram.

Fullständiga valprogrammet

Politik är inte enkel. Politik är på allvar och politik är komplicerat. Därför är vårt valprogram egentligen många fler sidor än det vi delar ut i valrörelsen. Det fullständiga valprogrammet, som går på djupet och tar upp fler frågor än ”populärversionen ovan” finner du här.

Bli en del av Eskilstunas största parti och folkrörelse.

Ta det första steget idag.

Eller ring oss

070-780 80 39

Rulla till toppen